fbpx

Önkifejezés a tánc sodrásában,
életmódváltás az önszeretet jegyében.

2024 az ERŐ éve. Most az ösztönös érzésünk és a tudatos viselkedésünk összhangba kerülhet.

Élményközpontú TÁNC ÉS MESE ÖNISMERETI KURZUSRA invitállak Téged. Találkozzunk hétvégén délután és töltődjünk együtt a varázslatos közösségünk erejével. A meseterápia biztonságos eszközeivel megérthetjük ösztönös viselkedésünket, és a mozgás által felszínre kerülő érzések mélyebb szintűmegértésével pedig tudatosíthatjuk azt. Ez  által elindul egy tisztulási folyamat és kitágítja eddigi látáskörünket.

A mese lehetőséget ad a kreatív alkotási folyamatnak, ahol szabadjára engedheted fantáziádat, lelazulsz és egyben feltöltődsz a mozgás által, így nyerve önismereti tapasztalásokat. Hisz a tánc egy  olyan önkifejezési eszköz, ami ösztönösen bekapcsolja érzéseinket. Táncolva játszunk, játszva tapasztalunk.”

Minden alkalom egy-egy témára épül. Ezek a témák címszavakban:
A szeretet ölelésében, Életöröm, Központban-a kisugárzásod + Fordulópont.

 

Szeretettel várunk!
Ági és Kati 

Flamenco tánc és önismeret

Repülnek a hetek és a hónapok,
dolgozunk,
tanulunk, kapcsolatokat építünk, családot alapítunk, gyereket nevelünk, pörögnek az évek a fejünk felett, de valahogy ebben a nagy rohanásban nem jut elég idő saját magunkra.
Az énidő olyan, minha luxus  lenne, ha minden más fontosabb lenne, mint saját jóllétünk. Pedig minden magunkba fektetett idő és energia kamatostul megtérül, hiszen a fejlősés lehetősége önmagunkban van. Ahhoz, hogy legyen egy egészséges kapcsolatod önmagaddal, hogy kapcsolódj az igazi szükségleteidhez néha meg kell állni is feltenni pár kérdést.
MOST adj egy OLYAN napot magadnak, ami CSAK RÓLAD szól!

Ez a kurzus neked szól, ha

Szeretsz táncolni és kíváncsi vagy mit adhat egy ilyen élmény.
Vágysz egy közösségre és új élmények befogadására.
Nyitott vagy arra, hogy a mese világa biztonságosan repítsen az érzelmeid világába.

Miért ajánljuk férfiaknak is?

Férfiakat szinte csak sporteseményeken látunk ölelkezni vagy sírni örömében vagy bánatában. Sémáink és automatikus mantráink, mint a „egy fiú nem sír”, „katonadolog”, „kibírod” stb… káros következménye az, hogy elfojtjuk érzéseinket.
Pedig, ha jobban belegondolunk a lelki támogatás tradicionális formában főként férfiak töltik be ma is. Gondolok például a sámánokra, papokra, rabbikra, szerzetesekre, jógikra, zen mesterekre, buddhista szerzetesekre, mind férfiak (voltak).
De mivel a kötelességtudat, a munka, a családalapítás felelőssége annyira leköt, hogy leszokunk az öngondoskodás lelki aspektusáról és maradnak a stressz kezelés gyors és felszínes megoldásai.
Kilépni a komfortzónából és időt, energiát, pénzt áldozni arra, hogy jobban legyünk már nem luxus. Önmagukra ébredő férfiak egyre inkább nyitottak a felismerésekre, öngyógyító kurzusokra, elvonulásokra.
Ez a közösség egy olyan biztonságos teret biztosít számodra, ahol ítélkezés mentes, szeretettel való körbeölelés, természetesen közeg vár Rád.

Helyszín:

Budapest, VIII.,
Szentkirályi utca 11.

Dátumok:

4 alkalom:
2024.
március 09.
március 24.
április 21.
május 4.

Időtartam:

Szombat: 16.00-20.00 óra vagy
Vasárnap: 14.00-18.00 óra

Csoport létszám:

4-8 fő

Rólunk

Inhof Katalin

flamenco táncművészként sokat foglalkozom a korlátjaim feszegetésével, célkitűzéseim elérésével, gyengeségeim és erősségeim kiegyenlítésével, nőiességem megélésével a színpadon. Ezeknek a megéléseknek a tudatosítása sokat segít nekem a magánéletemben. A tánc segít kibontakoztatni a női energiám sokszínűségét, aminek a tudatosítása visszahat a hétköznapi életembe. Táncoktatóként azt tapasztalom, hogy a táncórákon, a lépések elsajátításán túl egy önismereti munka folyik, ahol mindenki találkozik saját képességeivel és gyengeségeivel. Megfigyeltem, hogy tánc közben alkalmunk van arra, hogy a kreatív alkotó munka során megfigyeljük saját testünk és lelkünk üzenetet. Tánc közben lehetőséged lehet feloldanod ezeket az érzéseket, amik feljönnek, majd tudatosítanod a kiteljesedéséshez szükséges gátló blokkokat. Megláthatod gyengeségeidet és erősségeidet, majd ezeket gyakorolhatod tudatosan használni, hogy szabadon és önfeledten áramoljon a pozitív energia a lelkedben és a mozdulataidban.

Zimmermann Ágnes

elsősorban anyákkal, nőkkel foglalkozó szakemberként életem egyik legmélyebb, legmeghatározóbb és legkülönlegesebb szakmai élménye volt az a meseterápiás képzés, amit a tavalyi évben végeztem el. A képzés során megéltem azt, hogy mire képes a mese. Gazdag szimbolikájával elvarázsol, magával ragad, rávilágít a félelmeinkre, kételyeinkre, gyengeségeinkre, majd varázsütésre erőt ad, megoldást kínál, erőforrásként feltölt energiával, utat mutat és megszületteti a lelkünkben azt a valamit, ami előre visz minket és meghozza a vágyott változást az életünkben. Spontán módon hat, ha hagyjuk, hogy magától dolgozzon a belső világunkban. A női meseszereplők – tündérek, hamupipőkék, boszorkányok, anyák/banyák, mostohák, királylányok, királynék, öregasszonyok – mind a segítőinkké válnak ebben az izgalmas belső, lelki folyamatban. A flamenco varázslatos világa után a nap második felében erre a különleges önismereti utazásra hívlak Benneteket a mesék segítségével. Oktatási, nevelési tanácsadással foglalkozom. Pedagógusként, kineziológusként és pszichológusként több mint 20 éve támogatom klienseimet abban, hogy
megtalálják helyüket a világban, átlendüljenek életük nehéz fordulópontjain és életüket
tudatosan kézben tartva elérjék céljaikat.

flamenco kurzus júliusban

Jó hangulat

Felhőtlen hangulat megteremtésével, sok nevetéssel tanulhatsz magadról.

Intuició

A játékos, spontán improvizatív feladatok felébresztik és fejlesztik kreativitásunkat.

Női és férfi minőség

Megélheted a női és férfi energiájának jótékony hatását. minőségünk sokszínűségének teret engedve új megéléseket, mélységeket tapasztalhatsz meg.

A tánc mindenkié

Amikor elfeledkezünk magunkról és kikapcsol a kontroll, a mozgás áramlásában kapcsolódunk belső világunkkal.

Kreativitás

Sikerélményt, bátorságot ad és kibontakozik alkotó energiád a tánc segítségével.

Mese

A mese világa felébreszti bennünk a játszó gyermeki énünket és képessé válunk új perspektivából ránézni dolgainkra.

Milyen jótékony hatással van rád a tánc és a színház?

Tánc közben az izmaid és görcseid oldásával lelazult állapotba kerülve új felfedezéseket tapasztalhatsz meg.

A mozgás alatt endorfin termelődik, ami hatására oldódik a stressz és lelkesülés érzés önti el a testet, így kreatív képességünk könnyebben kibontakozik. Az alkotás öröme pedig felszabadítóan hat elménkre. A tánc egy olyan kreativitást fejlesztő művészeti eszköz, ami segít oldani gátlásaidat. Az érzéseid felébresztésével, annak irányt mutatva megélheted nőiességed energiájának jótékony hatását. Nőiességed sokszínűségének teret engedve új megéléseket, mélységeket tapasztalhatsz meg. Erről még  órákat tudnék mesélni,  de ajánlom inkább a saját tapasztalat gyűjtését.

Mi a meseterápia mint önismereti módszer?

A meseterápia, mint módszer a spontán hatásra épül.

A foglalkozás témája egy mese, amelyre akár két-három további alkalommal is visszatérünk. A mesével való ismerkedés közben mindenkiben spontán módon megszületik a saját maga meséje. A mese ösvényein járva, a szereplők konfliktusai, megküzdései, a mesében megjelenő eszközök, varázstárgyak, segítők rávilágítanak a bennünk rejlő erőforrásokra, megoldásokra. A mese megerősít minket abban, hogy vannak megoldások, van továbblépés a legnehezebb helyzetben is. Segít visszatalálni önmagunkhoz, és szemléletet váltani, ha épp arra van szükség. A mese mindenkinek mást jelent, mindenkinek másra világít rá, más kincsesládát tár fel. Ettől különleges, izgalmas belső utazás egyénileg és csoportos formában is.

Mit kapsz, ha eljössz?

Élményt

Kapsz egy élmény arról, hogy milyen egy tánctanfolyam és segít eldönteni, hogy belefogsz-e a tanulásba.

Koordinációt

A kurzuson szórakoztató módon fejleszti a mozgáskoordinációt, a ritmusérzéket, a kreativitást és az elfogadást.

Önismeretet

A közösségben kapcsolódni másokhoz és segít abban, hogy reális képet kapjunk saját magunkról.

Sikerélményt

Új mozgásforma tanulása során, automatikusan fejlődik mozgáskultúránk.

Gyere táncoljunk együtt!

Jelentkezés menete!

Itt a jelentkezési lap kitöltésével tudsz jelentkezni. Ha csak kérdésed van, a kapcsolat oldalon írj nekem (lásd. menüsor). Ezek után felveszem veled a kapcsolatot e-mailben és elküldöm NEKED a válaszokat. Jelentkezés esetén pedig a szükséges információkat és a számlát a megadott címedre. Befizetési határidőt a számlán lesz fentüntetve. Jelentkezésed a befizetéssel válik érvényessé!
Ha 48 órán belül nem találsz választ, nézd meg a spam vagy promociós fiókban, mert előfordul, hogy levelem oda érkezik.

SZERETETTEL VÁROM JELENTKEZÉSEDET!

Jelentkezem

Új mező

11 + 7 =

Add át magad a közös tánc örömének!