fbpx

Önkifejezés a tánc sodrásában

Élményközpontú táncszínházi kurzusok meseterápiával, ahol nemcsak feltöltődünk a mozgás által, hanem tapasztalatot nyerünk önismeretünkben. A tánc egy  olyan önkifejezési eszköz, ami ösztönösen bekapcsolja érzéseinket. Táncolva játszunk, játszva tapasztalunk.

TÁNC és önismeret?

MOST MEGMUTATOM MIT JELENT EZ

„Minden nőben él egy zabolátlan ősi erő, amely összekapcsol minket eredeti, időtlen lényünkkel. Azzal a forrással, amelyet a női ösztönök és megérzések, a szenvedélyesség, a kreativitás és a korlátlan tudás jellemez.” (Clarissa Pinkola Estés: Farkasokkal futó asszonyok. Libri ajánló)

Ez a kurzus neked szól, ha

Mielőtt beiratkoznál egy tanfolyamra, kipróbálnád magad benne.

Vágysz egy közösségre és nyitott vagy új élmények befogadására.

Kíváncsi vagy milyen új élményt ad a meseterápia?

Miért a nőiesség a téma?

Nőnek érezni magunkat, megélni nőiségünket különleges, mély, belső történés.

Még akkor is, ha a bennünk élő NŐ időnként elveszik az anya-szerep, feleség-lét, munkahelyi kötelezettségek és egyéb élethelyzetek útvesztőjében.
– mit jelent Nőnek lenni, mi a női lét esszenciája?
– hogy tápláljuk magunkban a NŐT a különböző életszakaszokban és, hogy nyerjem vissza női létemben az egyensúlyomat?
Mindannyiunkat foglalkoztatnak ezek a kérdések.

Milyen jótékony hatással van rád a tánc és a színház?

Tánc közben az izmaid és görcseid oldásával lelazult állapotba kerülve új felfedezéseket tapasztalhatsz meg.

A mozgás alatt endorfin termelődik, ami hatására oldódik a stressz és lelkesülés érzés önti el a testet, így kreatív képességünk könnyebben kibontakozik. Az alkotás öröme pedig felszabadítóan hat elménkre. A tánc egy olyan kreativitást fejlesztő művészeti eszköz, ami segít oldani gátlásaidat. Az érzéseid felébresztésével, annak irányt mutatva megélheted nőiességed energiájának jótékony hatását. Nőiességed sokszínűségének teret engedve új megéléseket, mélységeket tapasztalhatsz meg. Erről még  órákat tudnék mesélni,  de ajánlom inkább a saját tapasztalat gyűjtését.

Mi a meseterápia mint önismereti módszer?

A meseterápia, mint módszer a spontán hatásra épül.

A foglalkozás témája egy mese, amelyre akár két-három további alkalommal is visszatérünk. A mesével való ismerkedés közben mindenkiben spontán módon megszületik a saját maga meséje. A mese ösvényein járva, a szereplők konfliktusai, megküzdései, a mesében megjelenő eszközök, varázstárgyak, segítők rávilágítanak a bennünk rejlő erőforrásokra, megoldásokra. A mese megerősít minket abban, hogy vannak megoldások, van továbblépés a legnehezebb helyzetben is. Segít visszatalálni önmagunkhoz, és szemléletet váltani, ha épp arra van szükség. A mese mindenkinek mást jelent, mindenkinek másra világít rá, más kincsesládát tár fel. Ettől különleges, izgalmas belső utazás egyénileg és csoportos formában is.

Mit kapsz, ha eljössz?

Élményt

Kapsz egy élmény arról, hogy milyen egy tánctanfolyam és segít eldönteni, hogy belefogsz-e a tanulásba.

Önismeretet

A közösségben kapcsolódni másokhoz és segít abban, hogy reális képet kapjunk saját magunkról.

Játszva tanulást

A kurzuson szórakoztató módon fejleszti a mozgáskoordinációt, a ritmusérzéket, a kreativitást és az elfogadást.

Sikerélményt

Új mozgásforma tanulása során, automatikusan fejlődik mozgáskultúránk.

Gyere táncoljunk együtt!

Miért jó a „Nőiességem megélése” Kurzus?

Jó hangulat

Felhőtlen hangulat megteremtésével, sok nevetéssel tanulhatsz magadról.

Intuició

A játékos, spontán improvizatív feladatok felébresztik és fejlesztik kreativitásunkat.

Női energia

Megélheted nőiességed energiájának jótékony hatását. Nőiességed sokszínűségének teret engedve új megéléseket, mélységeket tapasztalhatsz meg.

A tánc mindenkié

Amikor elfeledkezünk magunkról és kikapcsol a kontroll, a mozgás áramlásában kapcsolódunk belső világunkkal.

Kreativitás

Sikerélményt, bátorságot ad és kibontakozik alkotó energiád a tánc segítségével.

Mese

A mese világa felébreszti bennünk a játszó gyermeki énünket és képessé válunk új perspektivából ránézni dolgainkra.

Fotók: Alhambra Varázsa, Táncszínházi előadás

Miért ajánljuk a „Nőiességem Megélése” kurzust?

Nem kell hozzá táncos képzettség

Kreativitás fejlesztése

Felhőtlen játék és nevetés

Kikapcsolódás

Garantált feltöltődés

Közösségi élmény

Elfogadás

Feltöltődés

Rólunk

Inhof Katalin vagyok,

és flamenco táncművészként sokat foglalkozom a korlátaim feszegetésével, célkitűzéseim elérésével, gyengeségeim és erősségeim kiegyenlítésével, nőiességem megélésével a színpadon. Ezeknek a megéléseknek a tudatosítása sokat segít nekem a magánéletemben. A tánc segít kibontakoztatni a női energiám sokszínűségét, aminek a tudatosítása visszahat a hétköznapi életembe. Táncoktatóként azt tapasztalom, hogy a táncórákon, a lépések elsajátításán túl egy önismereti munka folyik, ahol mindenki találkozik saját képességeivel és gyengeségeivel. Megfigyeltem, hogy tánc közben alkalmad lehet arra, hogy a tánc kreatív alkotó munka során figyelj saját tested és lelked üzeneteire, és – ha nyitottnak érzed magad – arra is, hogyan tudsz önazonosan kapcsolódni másokhoz. Tánc közben lehetőséged lehet feloldanod majd tudatosítanod a nőiességed kiteljesedését gátló blokkokat. Megláthatod gyengeségeidet és erősségeidet, majd ezeket gyakorolhatod tudatosan használni, hogy szabadon és önfeledten áramoljon a női energia a lelkedben és a mozdulataidban.

Zimmermann Ágnes vagyok,

elsősorban anyákkal, nőkkel foglalkozó szakemberként életem egyik legmélyebb, legmeghatározóbb és legkülönlegesebb szakmai élménye volt az a meseterápiás képzés, amit a tavalyi évben végeztem el. A képzés során megéltem azt, hogy mire képes a mese. Gazdag szimbolikájával elvarázsol, magával ragad, rávilágít a félelmeinkre, kételyeinkre, gyengeségeinkre, majd varázsütésre erőt ad, megoldást kínál, erőforrásként feltölt energiával, utat mutat és megszületteti a lelkünkben azt a valamit, ami előre visz minket és meghozza a vágyott változást az életünkben. Spontán módon hat, ha hagyjuk, hogy magától dolgozzon a belső világunkban. A női meseszereplők – tündérek, hamupipőkék, boszorkányok, anyák/banyák, mostohák, királylányok, királynék, öregasszonyok – mind a segítőinkké válnak ebben az izgalmas belső, lelki folyamatban. A flamenco varázslatos világa után a nap második felében erre a különleges önismereti utazásra hívlak Benneteket a mesék segítségével. Oktatási, nevelési tanácsadással foglalkozom. Pedagógusként, kineziológusként és pszichológusként több mint 20 éve támogatom klienseimet abban, hogy
megtalálják helyüket a világban, átlendüljenek életük nehéz fordulópontjain és életüket
tudatosan kézben tartva elérjék céljaikat.

2023. május 7., vasárnap MOST LEHET JELENTKEZNI

A kurzus részletei

Helyszín:

Budapest, VIII., Szentkirályi utca 11.

Időtartam:

Vasárnap, 15.00-19.00 óra

Csoport:

Max. 12 fő

Jelentkezés menete!

E-mailben vagy itt a jelentkezési lap kitöltésével fel tudod venni velem a kapcsolatot. Számlát a megadott címedre elküldöm. Jelentkezésed a tandíj befizetésével válik érvényessé.
Válasz levelem néha spam vagy promociós fiókban köt ki, ezért érdemes ott is megnézni, ha 48 órán belül nem találsz választ.

Jelentkezem

Új mező

6 + 8 =

Add át magad a közös tánc örömének!