Önkifejezés a tánc sodrásában

KAPCSOLÓDJ MAGADHOZ!

Gyógyító kapcsolódások-, kapcsolatok mindig előre visznek minket, hisz jó érzés megélni, hogy nem vagyunk egyedül. Alapvető szükségletünk kapcsolódni másokhoz, elvárások és megfelelési kényszer nélkül. Elcsépeltnek hangzik lassan, hogy „feltétel nélküli szeretet”, de a valódi vágyunk nem más, mint ez.

Egyre több időt töltünk az online térben valódi személyes kapcsolatok helyett. Könnyebb írunk egy üzenetet, mint jelen lenni egy találkozón. Hiszen ez utóbbi több energia befektetéssel jár. Idő kell egy személyes találkozó leszervezéséhez, el kell köteleződnünk egy tanfolyamhoz való csatlakozáshoz, fellelőséget kell vállalnunk másokért is egy csapatsportban, vagy éppen erőt kell venni magunkon egy kiránduláshoz és hátra hagyni a házimunkát.

Nem szánunk figyelmet arra, hogy kapcsolódjunk saját magunkhoz, hogy bátorságra tegyünk szert ahhoz, hogy megvizsgáljuk érzéseink gyökerét. Ezt feldolgozva pedig megadjuk magunknak mind azt, amire szükségünk van.

Az már a második lépés, hogy kapcsolódjunk másokhoz vagy a párunkhoz. Párkapcsolatban sokszor redukálódik a kapcsolódás logisztikára, problémák kezelésére, kötelességek teljesítésére. Egyre inkább elmarad az intimitás, a valódi figyelem és a jelenlét.

Önismereti tánckurzuson és meseterápia segítségével, felébresztjük magunkban azokat a készségeket, amik utat nyitnak egy belső utazásra.
Jelentkezz MOST és adj egy OLYAN napot magadnak, ami CSAK RÓLAD szól!

KINEK AJÁNJUK:

  • 18 év- 99 év
  • férfiaknak és nőknek egyaránt
  • akár pároknak csoportban de egyénileg is van rá lehetőség.

IDEÁLIS LÉTSZÁM:
Minimum 4 fő, maximum 8 fő, vagy egyénileg pároknak 2 fő.

2023. március 26., vasárnap. KAPCSOLÓDJ MAGADHOZ KURZUS 

Amikor mindenki kételkedik benned,
mindig lesz valaki,
aki hisz benned, és ez a valaki
te magad vagy!

Kapcsolódj magadhoz!

Repülnek a hete és hónapok,
dolgozunk, tanulunk, kapcsolatokat építünk, családot alapítunk, gyereket nevelünk, pörögnek az évek a fejünk felett, de valahogy nem jut elég idő önmagunkra ebben a nagy rohanásban.

A magunkkal töltött idő, divatosan használva „énidő” ad igazán feltöltődést, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy megismerd magad, hogy legyen egy egészséges kapcsolatod önmagaddal, a környezeteddel, családtagjaiddal és pároddal egyaránt.

Egy lehetőség erre a „Kapcsolódj magadhoz!” – önismereti tánckurzus meseterápiával felnőtteknek. Jelentkezz MOST és adj egy OLYAN napot magadnak, ami CSAK RÓLAD szól!

Az önismereti tánckurzus neked szól, ha

Mielőtt beiratkoznál egy tanfolyamra, kipróbálnád magad benne.

Vágysz egy közösségre és nyitott vagy új élmények befogadására.

Kíváncsi vagy milyen új élményt ad a meseterápia?

Miért ajánljuk férfiaknak is?

Férfiakat szinte csak sporteseményeken látunk ölelkezni vagy sírni örömében vagy bánatában.

 Sémáink és automatikus mantráink, mint a „egy fiú nem sír”, „katonadolog”, „kibírod” stb… káros következménye az, hogy elfolytjuk éréseinket.

Pedig, ha jobban belegondolunk a lelkizést tradicionális formában főként férfiak töltik be ma is. Gondolok például a sámánokra, papokra, rabbikra, szerzetesekre, jógikra, zen mesterekre, buddhista szerzetesekre, mind férfiak (voltak).

De mivel a kötelességtudat, a munka, a családalapítás felelőssége annyira leköt, hogy leszokunk az öngondoskodás lelki aspektusáról és maradnak a stressz kezelés gyors és felszínes megoldásai.

Kilépni a komfortzónából és időt, energiát, pénzt áldozni arra, hogy jobban legyünk már nem luxus. Önmagukra ébredő férfiak egyre inkább nyitottak a felismerésekre, öngyógyító kurzusokra, elvonulásokra.

Ez az önismereti tánckurzus és meseterápia is egy olyan biztonságos teret biztosít számodra, ahol ítélkezés mentes, szeretettel való körbeölelés, természetesen közeg vár Rád.

Milyen jótékony hatással van rád a tánc és a színház?

Tánc közben az izmaid és görcseid oldásával lelazult állapotba kerülve új felfedezéseket tapasztalhatsz meg.

A mozgás alatt endorfin termelődik, ami hatására oldódik a stressz és lelkesülés érzés önti el a testet, így kreatív képességünk könnyebben kibontakozik. Az alkotás öröme pedig felszabadítóan hat elménkre. A tánc egy olyan kreativitást fejlesztő művészeti eszköz, ami segít oldani gátlásaidat. Az érzéseid felébresztésével, annak irányt mutatva megélheted nőiességed energiájának jótékony hatását. Nőiességed sokszínűségének teret engedve új megéléseket, mélységeket tapasztalhatsz meg. Erről még  órákat tudnék mesélni,  de ajánlom inkább a saját tapasztalat gyűjtését.

Mi a meseterápia mint önismereti módszer?

A meseterápia, mint módszer a spontán hatásra épül.

A foglalkozás témája egy mese, amelyre akár két-három további alkalommal is visszatérünk. A mesével való ismerkedés közben mindenkiben spontán módon megszületik a saját maga meséje. A mese ösvényein járva, a szereplők konfliktusai, megküzdései, a mesében megjelenő eszközök, varázstárgyak, segítők rávilágítanak a bennünk rejlő erőforrásokra, megoldásokra. A mese megerősít minket abban, hogy vannak megoldások, van továbblépés a legnehezebb helyzetben is. Segít visszatalálni önmagunkhoz, és szemléletet váltani, ha épp arra van szükség. A mese mindenkinek mást jelent, mindenkinek másra világít rá, más kincsesládát tár fel. Ettől különleges, izgalmas belső utazás egyénileg és csoportos formában is.

Mit kapsz, ha eljössz?

Élményt

Kapsz egy élmény arról, hogy milyen egy tánctanfolyam és segít eldönteni, hogy belefogsz-e a tanulásba.

Önismeretet

A közösségben kapcsolódni másokhoz és segít abban, hogy reális képet kapjunk saját magunkról.

Játszva tanulást

A kurzuson szórakoztató módon fejleszti a mozgáskoordinációt, a ritmusérzéket, a kreativitást és az elfogadást.

Sikerélményt

Új mozgásforma tanulása során, automatikusan fejlődik mozgáskultúránk.

Gyere táncoljunk együtt!

Miért jó az önismereti tánckurzus?

Jó hangulat

Felhőtlen hangulat megteremtésével, sok nevetéssel tanulhatsz magadról.

Intuició

A játékos, spontán improvizatív feladatok felébresztik és fejlesztik kreativitásunkat.

Női és férfi minőség

Megélheted a női és férfi energiájának jótékony hatását. minőségünk sokszínűségének teret engedve új megéléseket, mélységeket tapasztalhatsz meg.

A tánc mindenkié

Amikor elfeledkezünk magunkról és kikapcsol a kontroll, a mozgás áramlásában kapcsolódunk belső világunkkal.

Kreativitás

Sikerélményt, bátorságot ad és kibontakozik alkotó energiád a tánc segítségével.

Mese

A mese világa felébreszti bennünk a játszó gyermeki énünket és képessé válunk új perspektivából ránézni dolgainkra.

Fotók: Alhambra Varázsa, Táncszínházi előadás

Miért ajánljuk az önismereti tánckurzust?

Nem kell hozzá táncos képzettség

Kreativitás fejlesztése

Felhőtlen játék és nevetés

Kikapcsolódás

Garantált feltöltődés

Közösségi élmény

Elfogadás

Feltöltődés

Rólunk

Inhof Katalin vagyok,

és flamenco táncművészként sokat foglalkozom a korlátaim feszegetésével, célkitűzéseim elérésével, gyengeségeim és erősségeim kiegyenlítésével, nőiességem megélésével a színpadon. Ezeknek a megéléseknek a tudatosítása sokat segít nekem a magánéletemben. A tánc segít kibontakoztatni a női energiám sokszínűségét, aminek a tudatosítása visszahat a hétköznapi életembe. Táncoktatóként azt tapasztalom, hogy a táncórákon, a lépések elsajátításán túl egy önismereti munka folyik, ahol mindenki találkozik saját képességeivel és gyengeségeivel. Megfigyeltem, hogy tánc közben alkalmad lehet arra, hogy a tánc kreatív alkotó munka során figyelj saját tested és lelked üzeneteire, és – ha nyitottnak érzed magad – arra is, hogyan tudsz önazonosan kapcsolódni másokhoz. Tánc közben lehetőséged lehet feloldanod majd tudatosítanod a nőiességed kiteljesedését gátló blokkokat. Megláthatod gyengeségeidet és erősségeidet, majd ezeket gyakorolhatod tudatosan használni, hogy szabadon és önfeledten áramoljon a női energia a lelkedben és a mozdulataidban.

Zimmermann Ágnes vagyok,

elsősorban anyákkal, nőkkel foglalkozó szakemberként életem egyik legmélyebb, legmeghatározóbb és legkülönlegesebb szakmai élménye volt az a meseterápiás képzés, amit a tavalyi évben végeztem el. A képzés során megéltem azt, hogy mire képes a mese. Gazdag szimbolikájával elvarázsol, magával ragad, rávilágít a félelmeinkre, kételyeinkre, gyengeségeinkre, majd varázsütésre erőt ad, megoldást kínál, erőforrásként feltölt energiával, utat mutat és megszületteti a lelkünkben azt a valamit, ami előre visz minket és meghozza a vágyott változást az életünkben. Spontán módon hat, ha hagyjuk, hogy magától dolgozzon a belső világunkban. A női meseszereplők – tündérek, hamupipőkék, boszorkányok, anyák/banyák, mostohák, királylányok, királynék, öregasszonyok – mind a segítőinkké válnak ebben az izgalmas belső, lelki folyamatban. A flamenco varázslatos világa után a nap második felében erre a különleges önismereti utazásra hívlak Benneteket a mesék segítségével. Oktatási, nevelési tanácsadással foglalkozom. Pedagógusként, kineziológusként és pszichológusként több mint 20 éve támogatom klienseimet abban, hogy
megtalálják helyüket a világban, átlendüljenek életük nehéz fordulópontjain és életüket
tudatosan kézben tartva elérjék céljaikat.

2023. március 26., vasárnap. KAPCSOLÓDJ MAGADHOZ KURZUS 

A kurzus részletei

Helyszín:

Budapest, VIII., Szentkirályi utca 11.

Időtartam:

Vasárnap, 15.00-19.00 óra

Csoport:

Max. 12 fő

Jelentkezés menete!

Itt a jelentkezési lap kitöltésével tudsz jelentkezni. Ha csak kérdésed van, a kapcsolat oldalon írj nekem (lásd. menüsor). Ezek után felveszem veled a kapcsolatot e-mailben és elküldöm NEKED a válaszokat. Jelentkezés esetén pedig a szükséges információkat és a számlát a megadott címedre. Befizetési határidőt a számlán lesz fentüntetve. Jelentkezésed a befizetéssel válik érvényessé!
Ha 48 órán belül nem találsz választ, nézd meg a spam vagy promociós fiókban, mert előfordul, hogy levelem oda érkezik.

SZERETETTEL VÁROM JELENTKEZÉSEDET!

Jelentkezem

Új mező

3 + 8 =

Add át magad a közös tánc örömének!